Afdrukken

Adopteer een radio-ontvanger met jouw school, 

   en ga samen met een wetenschapper op zoek naar meteoren!   

 

Ben je leerkracht aardrijkskunde, wiskunde, fysica, chemie of STEM? Wil je je leerlingen op een unieke manier inspireren en boeien voor jouw vak? Dat kan via MOMSTER (MObile Meteor STation for Education & outReach): een boeiend burgerwetenschapsproject voor het onderwijs! Dit project is op maat van de derde graad secundair onderwijs gemaakt en leent zich als ideaal STEM-project in de klas.

Iedereen wetenschapper!

Elke dag komt ongeveer 100 ton meteoroïden - van stofdeeltjes tot soms grote rotsen - de atmosfeer van de aarde binnen. De meeste zijn te klein om vanaf de grond als meteoren (of vallende sterren) te worden gezien, maar ze kunnen worden opgespoord met behulp van radiotechnieken.

In MOMSTER gaan jouw leerlingen aan de slag als wetenschapper, door beelden met radiosignalen van meteoren te analyseren op de computer. Samen met jou onderzoeken ze op die manier het zonnestelsel, en meer specifiek het stof dat zich in ons zonnestelsel bevindt. De classificaties die de leerlingen uitvoeren op de website van Radio Meteor Zoo worden effectief gebruikt door wetenschappers van het BIRA-IASB om meer te weten te komen over meteoren!

 

 

Wat kan je verwachten?

Interesse?

Wil je graag meer weten over, of blijf je graag op de hoogte van ontwikkelingen in het MOMSTER project? Vul dan dit formulier in! 

 

Wie zijn wij?

 

    BIRA IASB Logo OrangeCircle         KU Leuven logo         Logo Planetarium Blauw    

        Met financiële steun van:

         Europlanet Society Logo LowRes