Wie won de kunst- en designwedstrijden

van MOMSTER 2020-2021? 


 Bitmap in Untitled 1b


In 2021 organiseerde MOMSTER twee wedstrijden voor alle leerlingen op de middelbare scholen in België.
receiver in box LR


Een KUNST-wedstrijd, waarin leerlingen een tekening, schilderij, foto of ander kunstwerk ontwierpen en digitaal instuurden. Thema: meteoren en/of radio-meteoordetectie. Het winnende ontwerp wordt geprint op de kist met radio-ontvanger die in 2021-2022 van school tot school zal reizen.

 

Een DESIGN-wedstrijd voor alle leerlingen van de derde graad en/of (7e) specialisatiejaar op een middelbare school in België. De leerlingen ontwierpen een infografiek of mini-strip die het verhaal achter MOMSTER op een heldere en leuke manier weergaf, op niveau van de eerste graad middelbaar onderwijs.

 

 

De winnaars 

We mochten maar liefst 38 prachtige tekeningen en ontwerpen ontvangen. Het was een plezier maar ook een moeilijke opdracht om de winnaars uit te kiezen. 

Winnaar van de KUNST-wedstrijd is A. Van Poppel uit 3 STMa van het Sint-Ursula-Instituut uit Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Haar ontwerp “The Space Box” had met zijn originele naam en mooie creatie meteen de hele jury ingepakt. Haar inzending past zowel qua kleur als omkadering perfect bij de MOMSTER-kist en geeft de toeschouwers als het ware via deze box een inkijk in een ‘andere wereld’: de wereld van de meteoren. De duidelijke link naar zowel de meteoren als het observeren ervan kon op goedkeurend geknik van de jury rekenen. Wie goed kijkt, ziet naast de meteorenregen zowaar ook vaag de komeetbaan door het beeldveld verschijnen. Haar kunstwerk prijkt binnenkort op onze MOMSTER-boxen die vanaf september van school naar school heel België zullen doorkruisen.

 

 

  

Een eervolle vermelding hoort ook toe aan een anonieme leerling en aan Fran Aerts uit dezelfde klas. Fran wist de jury te bekoren  met haar ontwerp voor de ‘MeteoZIE-box’ door haar originaliteit, schoonheid en zin voor detail. Het meisje als astronaute of NASA-fan dat haar hand reikt naar de hemel, de komeet in de achtergrond die een spoor van lichtgevende brokstukjes achter laat… deze elementen vertellen mogelijks het verhaal van de mens die al duizenden jaren naar de hemel tuurt en het universum beter probeert te begrijpen. De keuze voor het personage ‘Earth-Chan’, een bekende internet-meme, spreekt dan weer aan voor jongeren. Een geslaagd werk! 

 

 

  

Winnaar van de DESIGN-wedstrijd is Rüveyda Küçük uit 3ASa van het Stedelijk Lyceum Hardenvoort. Haar infografiek was niet alleen mooi ontworpen, maar was ook wetenschappelijk het meest correct. Van harte proficiat Rüveyda! 

 Afbeelding met tekstAutomatisch gegenereerde beschrijving

 

  

Hun prijs

Beide winnaars mogen hun schoolklas trakteren op een bezoek aan het Planetarium van Brussel tijdens het schooljaar 2021-2022. 

Planetarium Brussel 4b

 

Vragen?

Heb je vragen over deze wedstrijd? Stuur ons een mailtje op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

 

 

 

 

Meer info: lees alle informatie over de wedstrijd hier:

Wedstrijdreglement MOMSTER-2021

Technische Fiche Kunst

Technische Fiche Design

Door deel te nemen aan deze wedstrijd verklaren de deelnemers zich akkoord met het wedstrijdreglement en haar voorwaarden.